we sponsoren een race team... 

About

Company
Ugent Racing
Location
Gent, Belgium
Competences

data monitoring

data analytics

virtual simulation

digital twin

autonomous systems

young talent

wie is Ugent Racing team?

UGent Racing is het Formula Student team van de Universiteit Gent. Dit team bestaat uit studenten van diverse studierichtingen en disciplines die samenwerken aan de ontwikkeling van een elektrische, autonome racewagen. Bij Ugent Racing kunnen ze hun theoretische kennis in de praktijk brengen. De ambitieuze en getalenteerde teamleden krijgen de kans om zich volledig te ontplooien via een projectmatige aanpak met een sterke focus op innovatie. Naast deelname aan internationale competities, streven ze naar een duurzamere toekomst en een meer projectmatige aanpak in het hoger onderwijs.

de auto en de competitie

De Formula Student-competities zijn de meest prestigieuze ingenieurswedstrijden ter wereld en worden jaarlijks gehouden in verschillende Europese landen zoals Duitsland, Nederland, Spanje, Portugal en Italië. Universitaire studenten van over de hele wereld tonen en racen met de auto's die ze het afgelopen jaar hebben ontwikkeld. Er zijn drie verschillende soorten competities: verbranding, elektrisch en autonoom. UGent Racing richt zich op de elektrische en autonome categorieën.

Formula Student Competition

De competitie wordt niet alleen gewonnen door het team met de snelste auto, maar door het team met het beste totaalpakket op het gebied van constructie, prestaties en financiële en commerciële planning. Een jury van experts uit de autosport, auto-industrie en toeleveringsindustrie. Ze beoordelen de auto en het verkoopplan van elk team op basis van constructie, kostenplanning en pitchpresentatie. Daarnaast wordt er ook gejureerd op het circuit, waar teams laten zien hoe goed hun zelfgebouwde raceauto's presteren in een echte omgeving.

Afgelopen jaar bouwde het Ugent Racing team aan een nieuwe wagen ‘Orion’ die deze zomer '24 de competitie aangaat met de andere teams.